Oma's Kip Pot

Ingrediënten

Voor 4 pers. 

  • 3 eetlepels olie

  • 500 gram kippenborsten, in gelijken stukjes gesneden

  • 1 sjalotje, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 1 winterwortel, fijngesneden

  • 2 selderijstengels, fijngesneden

  • 500 gram gemengde paddenstoelen (champignons kan ook), in reepjes gesneden

  • Zout en peper naar smaak

  • 30 ml witte wijn

  • 30 gram bloem

  • 500 ml melk

  • 30 gram boter

  • 8 blaadjes bladerdeeg

  • 1 losgeklopt ei

Bereiding

Verwarm 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de kip totdat deze lichtbruin is, ongeveer 4-5 minuten. Verwijder de pan van het vuur en zet apart.

Verwarm de overgebleven olie in een koekenpan en voeg de fijngesnipperde ui, selderie, wortel en knoflook toe en bak rustig op medium vuur voor ongeveer 1-2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak totdat ze lekker zacht zijn, ongeveer 8-10 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe en voeg de witte wijn toe.

Meng de bloem door de melk en maak een papje. Giet het papje over de champignons en laat het inkoken tot het yoghurt dikte heeft. Roer de boter erdoor en voeg de kip weer toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet 1 van de bakjes op de velletjes bladerdeeg en snijdt 8 cirkels uit de velletjes die net iets groter (ong. 1 cm grotere doorsnede) zijn dan de bovenkant van het bakje. Verdeel de vulling over 4 ovenbestendige bakjes (ramkins) en maak de randjes van de bakjes een klein beetje nat met water (of ei) en dek de bakjes af met 2 bladerdeegcirkels. Zorg dat je de randjes goed aanduwt.

Smeer heb bladerdeeg licht in met het ei en bak voor ongeveer 20 minuten totdat het bladerdeeg goed omhooggekomen is en licht-, goudbruin van kleur is.

Eet smakelijk!

Mis geen enkel kipmoment

Meld je aan voor de Oma's Kip on Tour nieuwsbrief!