Horsterweg 39D     5811 AA Castenray      Nederland     

contact@omas-kip.nl     0478571341

 

  • Facebook Social Icon

Oma's Kip Pot

 

 

 

 

Dit recept is echt een familiefavoriet hier en onze kinderen vragen minstens 1 x per week wanneer we het weer gaan eten. Hieronder mijn recept voor: Oma’s Kip pot pies

 

Oma’s Kip pot pies:

Voor 4 stuks

 

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels olie

  • 500 gram kippenborsten, in gelijken stukjes gesneden

  • 1 sjalotje, fijngesneden

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden

  • 1 winterwortel, fijngesneden

  • 2 selderijstengels, fijngesneden

  • 500 gram gemengde paddenstoelen (champignons kan ook), in reepjes gesneden

  • Zout en peper naar smaak

  • 30 ml witte wijn

  • 30 gram bloem

  • 500 ml melk

  • 30 gram boter

  • 8 blaadjes bladerdeeg

  • 1 losgeklopt ei

                       

Bereidingswijze:

  1. Verwarm 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de kip totdat deze lichtbruin is, ongeveer 4-5 minuten. Verwijder de pan van het vuur en zet apart.

  2. Verwarm de overgebleven olie in een koekenpan en voeg de fijngesnipperde ui, selderie, wortel en knoflook toe en bak rustig op medium vuur voor ongeveer 1-2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak totdat ze lekker zacht zijn, ongeveer 8-10 minuten. Voeg naar smaak zout en peper toe en voeg de witte wijn toe.

  3. Meng de bloem door de melk en maak een papje. Giet het papje over de champignons en laat het inkoken tot het yoghurt dikte heeft. Roer de boter erdoor en voeg de kip weer toe.

  4. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  5. Zet 1 van de bakjes op de velletjes bladerdeeg en snijdt 8 cirkels uit de velletjes die net iets groter (ong. 1 cm grotere doorsnede) zijn dan de bovenkant van het bakje. Verdeel de vulling over 4 ovenbestendige bakjes (ramkins) en maak de randjes van de bakjes een klein beetje nat met water (of ei) en dek de bakjes af met 2 bladerdeegcirkels. Zorg dat je de randjes goed aanduwt.

  6. Smeer heb bladerdeeg licht in met het ei en bak voor ongeveer 20 minuten totdat het bladerdeeg goed omhooggekomen is en licht-, goudbruin van kleur is.

 

EET SMAKELIJK!

 

Hopelijk beleven jullie er net zoveel plezier aan als wij!

 

Groet,

 

Lisette van der Linden