Opgeven is geen optie!

 

Een jaar geleden kreeg ik een mailtje van onze voerleverancier. Kaartjes gewonnen, ik win nooit iets was de reactie. We mogen naar het “Chicks Are Cool feest” te Haps. Dat is gezellig, oppas geregeld en op naar Brabant. En daar verschillende collega’s gesproken die “de Berg”in Frankrijk gingen fietsen en lopen. Op weg naar huis was bij mij als snel de gedachte, dat wil ik volgend jaar ook wel doen!

 

Tenslotte is mijn schoonvader Wiel aan die verschrikkelijke ziekte op 58 jarige leeftijd gestorven. En al snel komt het gesprek in de auto op gang. “Je hebt bier op, kijken of je morgen daar nog zo overdenkt”aldus mijn vrouw die de BOB is. De volgende ochtend al snel op internet gekeken, en mijn besluit stond vast. Ik had een geweldig idee, “we gaan samen”zei ik aan de keukentafel tegen Karin. We lopen voor jullie pap, want dichter bij de hemel komen we niet (aldus het Alpe D’Huzes lied). Doen we! Zo gezegd zo gedaan.

 

Maar dat sponsorgeld hoe krijgen we dat bij elkaar, alleen bij bedrijven aankloppen en handjes openhouden, dacht het niet. We gaan deze zomer op vakantie, we gaan daar staan op de braderie en dan verkopen we daar de BIG Challenge T-shirts. Marktmeester gebeld in Drenthe en gevraagd voor een gratis kraam, en dat lukte. Auto geladen met vakantie spullen en 6 dozen T-shirts moesten daar bij. En dat ging, want opgeven is geen optie! Met bijna 300 euro kwamen we terug.

 

Niet veel later gingen we naar het start evenement in Wageningen. Samen met onze zoon Bram van 9 jaar. “Zeg jongen loop jij ook mee” uhuh ja dat wil ik wel pap”! Ja,  hoe mooi is het dat jij voor opa sterretje meeloopt. Hij is nu de jongste deelnemer die meeloopt!

 

Volgende actie: “oliebollen actie”.  De plaatselijke supermarkt gevraagd voor alle benodigdheden. In onze straat waar ze  kerstbomen verkopen een kraampje mogen plaatsen. En bakken maar, eerste weekend €450,=. Dat is de moeite, dus we schrijven een stukje voor in de plaatselijke krant en dan komen er volgend weekend nog wat meer. Alles wat we aanschreven werd geplaatst en de lokale TV belden ons op voor een interview. En dan staat daar je zoon, “waarom doe je mee?” “ik vindt dat iedereen een goed leven moet hebben” alsdus Bram. Wat trotst kun je als vader dan zijn. Daarna kwamen nog paaseierenactie, een Bingo middag waarbij we zoveel prijzen hadden niet wisten hoe we ze op kregen .

 

En onze laatste actie, groene bandjes verkopen met de tekst “Farmers Against Cancer”. Het kost ons veel energie en tijd, maar hoe leuk is het als je weer een mailtje krijgt met de tekst dat iemand jou met een klein of groot bedrag heeft gesponsord.

 

2 Juni gaan we de Alpe D’Huzes lopen met zijn drieën, en nog 240 andere collega’s uit de sector. Met hopelijk om 20.00 uur de check met 1 miljoen euro!

 

 

Christian van Bommel

Scharrelvleeskuikenhouder