Zoon wil veel geld ophalen!

 

 

 

 

Bekijk hier het Peel & Maas Journaal van 11 december 2015 waarin een item over onze zoon Bram is te zien.

 

Afgelopen zaterdag en zondag heeft Bram van Bommel, jongste teamlid van Big Challenge, € 420,– opgehaald met een oliebollenactie. Dit geld gaat volledig naar KWF (Kanker Bestrijding). Maar dit bedrag is nog maar het begin van het grote bedrag dat hij samen met zijn ouders hoopt binnen te halen.

 

Bram van Bommel (9 jaar), zal samen met zijn ouders op 2 juni 2016 de berg Alpe D’Huzes in Frankrijk gaan lopen. Ze gaan proberen om gezamenlijk 2 keer die dag de berg te beklimmen. Bram vindt het heel belangrijk om geld voor het KWF op te halen. ‘Mijn opa is gestorven aan deze ziekte en tijdens de startbijeenkomst hebben ze een verhaal over een kind verteld dat aan kinderkanker is overleden. Dat verhaal greep mij en ons gezin zeker aan.’ Bram was 4 jaar toen zijn opa aan deze vreselijke ziekte overleed. Bram: ‘Ik vind dat je in je jonge leven iets over moet hebben voor een ander!’ Gezamenlijk zullen ze meegaan in het team van Big Challenge. Het team van de agrarische sector dat gezamenlijk gaat voor zoveel mogelijk geld voor onderzoek naar kanker. De ouders van Bram hebben een scharrelvlees-pluimveebedrijf in Castenray. Het doel van Big Challenge is dubbel. Aan de ene kant geld inzamelen voor KWF en aan de andere kant het laten zien hoe de agrarische sector in Nederland werkt. En hoe goed het is wat er door de ‘Boer en Tuinders’ allemaal wordt gedaan, om te zorgen dat we elke dag heerlijk Hollands eten op tafel kunnen zetten! Bram vindt het allemaal wel heel spannend. ‘Ik vind het spannend of we die 2 keer op en neer gaan halen.’ Elke deelnemer moet € 5.000,- bij elkaar halen. Voor het gezin van Bommel dus € 15.000,-. Daarom is er een oliebollenactie. A.s. zaterdag (van 9.00 tot 17.00 uur) en zondag (van 10.00 uur tot 16.00 uur) zijn er oliebollen te koop bij boomkwekerij Michel Direks, Horsterweg 21 in Castenray. De oliebollenmix wordt gesponsord door Plus Judith en Guido van Dijck in Venray.

 

Als gezin hopen zij dat veel mensen hen gaan helpen en dus het KWF daarmee steunen. ‘Kanker is doodsoorzaak nummer 1. Hoe fijn zou het zijn als het een ziekte wordt waarbij je er niet meteen het ergste van moet gaan denken. Al het geld dat we ophalen wordt ook meteen aan onderzoek of aan patiënten gegeven en iedereen kent helaas wel iemand die de ziekte heeft of eraan overleden is.

 

’Wil je meer weten ga dan eens naar www.opgevenisgeenoptie. nl en kijk naar de actiepagina van Bram van Bommel. Hier kun je ook een donatie achterlaten die meteen naar KWF gaat. Wilt u oliebollen bestellen voor Kerst of Oud op Nieuw? Bestel ze dan viacontact@omas-kip.nl.